Tacksamhetsövning

»Tacksamhet skapar balans genom att ge perspektiv på tillvaron. Kärleken till dig själv och livet växer i takt med din tacksamhet, en av de mest extraordinära känslorna vi har. Låt den växa inom dig

Detta är en klassisk tacksamhetsövning och du har säkert stött på den massor av gånger. En anledning till det är såklart att det är en bra övning. Ibland behöver vi påminna oss och då kan det vara bra att ha en lista, dessutom händer det något när vi skriver. Saker helas och blir tydligare för oss. Efter ett tag sitter listan i ryggmärgen och är lätt att plocka fram utan ett titta på ett papper. Men som en start är det en utmärkt övning.

ÖVNING: GÖR EN LISTA

Skriv ner allt du känner dig tacksam över. Läs från listan varje dag tills du känner att vissa saker når ditt hjärta och att du förstått hur själva tacksamhetsenergin känns. Fortsätt därefter att från hjärtat säga de saker som du just den dagen känner dig tacksam för. Låt alltid en vara kopplad till naturen, en till de omständigheter som du kanske normalt tar för givet (någonstans att bo, mat att äta, din fantastiska kropp). Resten kan skifta från dag till dag. Detta är inget man slutar med utan det kommer att finnas med dig för resten av livet. Tills det kommer naturligt får man träna!