Högre energier

»Att balansera och hantera högre energier med ett aktivt och närvarande fysiskt liv ger enorma effekter.«

Om du har fått healing eller någon form av kroppsterapi är det viktigt att terapeuten/healern ser till att du är grundad efteråt. Vid healing men också vid olika former av massage arbetar man med hela energifältet. Det innebär att du som klient också rör dig i andra sfärer än normalt. När sessionen är avslutad är det därför viktigt att du kommer tillbaka ordentligt i kroppen. Det är annars lätt att känna sig yr och vimmelkantig. Ibland till och med illamående.

Även om healern/terapeuten grundar dig kan det ändå behövas att du fortsätter att se till att du är grundad under resten av dagen. Under en session släpper vi taget om blockeringar och stagnationer i kroppen. Det gör att under de kommande dygnen arbetar kroppen med att ställa om sig. Flödet i kroppen har ökat och det påverkar allt som finns kvar inom en. Andra blockeringar och stagnationer får omgruppera sig och förhålla sig till att det som blivit helat är borta.

Du ska respektera den tid det tar för kroppen att efter en healing ställa om sig. Vila om du behöver, undvik alkohol och drick mycket vatten. Undvik även situationer som tar på dina krafter. Vi har en underlig idé om att vi är som superhjältar allihop, att det bara är att köra på utan att behöva stanna upp och hämta andan. När du arbetar med ditt magiska jag och din andliga utveckling innebär det att du kommer att skapa utrymme för att hela du ska få finnas till. Även den delen som behöver vila.

EFTER MEDITATION

Om du har mediterat behöver du också se till att du kommer tillbaka ordentligt. Även om meditation hjälper dig att hålla dig grundad så är du under själva meditationen i kontakt med andra sfärer och verkligheter. Du kanske upplever att du bara sitter där och låter tankarna flyga, men i och med att du vänder fokus inåt kommer du i kontakt med alla dina energifält. Flera av dem vibrerar på en mycket högre nivå än vad du är van vid i ditt vakna tillstånd. Det gör att när du ska öppna ögonen och fortsätta med dina dagliga sysslor behöver du lugnt och stilla ha sett till att du är närvarande i den fysiska kroppen.

Du kan prova skillnaden genom att öppna ögonen och resa dig upp när du suttit i en meditation i mer än femton minuter. Du kommer att känna att det svajar och att du inte riktigt är dig själv. Ibland märks det inte förrän efter en liten stund.

För att avsluta en meditation börjar du med att fokusera på ditt huvud. Du rör det lite fram och tillbaka. Därefter fokuserar du på axlarna som du rör lite upp och ner. Fortsätt ner i armarna, som du också rör lite grand, sträck på fingrarna och vrid dina handleder. Sätt sedan fokus på bålen. Rör överkroppen lite fram och tillbaka, gör likadant med höfterna. Därefter är det dags för benen och fötterna att vakna. Rör benen, vrid anklarna och rör fötterna lite upp och ner.

Från fötterna känner du hur dina rötter går djupt, djupt ner i Moder Jords innersta. Känn hur förankrad du är. Sedan känner du hur hon i sin tacksamhet över det inre arbete du gör, skickar upp all sin jordiska kraft, upp genom rötterna. Du känner hur denna röd-orange färg fyller hela din kropp, från benen och uppåt. Rör sedan återigen alla kroppsdelar. Gapa gärna stort. I din egen takt öppnar du sedan ögonen.

Känner du dig fortfarande lite snurrig klappar du lite lätt på din kropp. Ta på öronen och på överarmarna, som tidigare beskrevs. Drick ett glas vatten och sträck på dig. Känn att du är närvarande i din fysiska kropp. 

HÖGRE ENERGIER

Är du själv healer eller om du på något vis arbetar med högre energier är det otroligt viktigt att du ser till att du blir grundad. Det gäller inte bara efter en specifik session utan du behöver skapa ett liv som har mycket utrymme för både vila och lek.

Höga energier är svåra att komma tillbaka från eftersom de är ganska behagliga att vara i. Dessutom påminner de oss om en annan del av oss själva. Den del som förstår mer och vars existens är mer självklar än vår jordiska person kanske är.

Eftersom det faktiskt är svårt att helt och fullt landa i kroppen behöver det ges mycket utrymme. Grundning med hjälp av olika tekniker, tid i stillhet och tystnad där kroppen fylls på med energi och kärlek, påfyllning av sådant som är roligt och inspirerande på ett fysiskt och livskraftigt sätt, är några exempel på vad som krävs.

Många healers, medier och andliga terapeuter slarvar och spenderar alldeles för mycket tid bland högre energier. En del av närvaron lämnas omedvetet kvar, vilket gör att närvaron här och nu inte blir densamma. Vilket i sin tur påverkar förmågan att manifestera och skapa det liv som önskas. 

Att balansera och hantera högre energier med ett aktivt och närvarande fysiskt liv ger enorma effekter. Framför allt i det egna livet, men insikten om att det jordiska livet ska levas fullt ut påverkar även yrkesdelen till det bättre. Allting blir enklare.