Inre rum

»Om förändring kommer inifrån och vi aldrig får tid att vända oss inåt, då sker heller inget som skulle kunna förändra den livsstil vi har i dag.«

Hej fina du!
Hur går det för dig? Vi är så nyfikna, och vi hoppas att du utnyttjar vår facebookgrupp och Sannes närvaro där. Det förra steget handla ju om att grunda sig, att komma i kontakt med kroppen och idén om att våga och vilja vara närvarande. Det är verkligen ett utmärkt steg att ta om man vill att livet ska bli mer magiskt. Närvaron ger ju oss möjlighet att se allt fantastiskt som ständigt pågår runt omkring oss. Grundning gör också vår förmåga att välja mer tydlig. Att kunna skifta från ett tillstånd till ett annat med hjälp av några enkla tekniker är om något magiskt.

När vi är ute i naturen och fokuserar på det som pågår – träden som svajar, insekter som kryper omkring och växtlighet som frodas – då upplever vi mer och annat än när vi har fokus på våra tankar. Är vi upptagna med våra tankar, problem och behov av att hitta lösningar ser vi inte lika mycket som när vi släpper taget om det som har varit eller kan tänkas komma, och i stället noterar det som sker just nu.

Skiftet kan ske på en tusendels sekund. Naturen behöver inte förbereda sig för att vara redo för våra blickar, den finns där alltid oavsett var vi är. Vi behöver bara rikta blicken utåt. På samma sätt finns vår egen magiska värld redo för oss. Det är inget vi behöver skapa eller hitta på. Vi behöver bara tillåta oss att se, att lyssna och att vilja delta.

De flesta av oss behöver dock göra vissa förändringar för att komma i kontakt med denna magiska värld. Det är svårt att hinna med ett stillsamt undersökande av sådant som kanske inte syns med blotta ögat när livet rullar på i hög hastighet. Sett ur det perspektivet kan man säga att vår hektiska och stressiga livsstil är ett smart sätt att behålla saker och ting som de är. Om förändring kommer inifrån och vi aldrig får tid att vända oss inåt, då sker heller inget som skulle kunna förändra den livsstil vi har i dag.

Skapa ett inre rum

För att få möjlighet att utvecklas behöver vi muta in ett utrymme som vi i dag kanske inte upplever som tillgängligt. Precis som idén om att få lov att vara grundad och närvarande i kroppen är utgångspunkten för att det ska kunna ske, så kan vi börja med en idé om ett eget utrymme.

Detta steg är därför lite mer pragmatiskt och innehåller sådant som du rent praktiskt kan börja göra. Våra inre rum och vår närvaro där är källan för våra magiska jag. Det är härifrån energin visar sig som tydligast, det är härifrån hoppet spirar för att kunna utvecklas till den djupaste formen av tillit, som du läste om i steg 1 – den som blir hjärtats röst. Här hittar du din vägledning, finner tröst när du behöver – och utvecklar din kunskap, din medilaitet och din intuition.  

Du förstår kanske varför vi älskar att prata om våra inre rum! Ha så roligt och kom som sagt gärna till gruppen och berätta om dina tankar – kanske visa en bild på din nyinköpta journal eller på ditt altare? 

Välkommen in till Steg 4 – Inre rum.