Samtalet

»Det brukar alltid vara lika spännande att diskutera detta ämne.«

I det här steget pratar vi om drömmar och hur fantastiskt det är att börja utforska sitt inre. Med hjälp av tillit, öppenhet och sin fantasi blir vardagen aldrig tråkig.

DET FEMTE SAMTALET

Som jag har nämnt tidigare är det alltid bra att backa bandet lite från förra gången. Finns det några frågor? Hur har det gått med övningarna hittills och kanske känner de sig redan mer magiska? Hur känns det i så fall?

Ett bra tecken för att se att man är på väg in i ett förändringsarbete är att reflektera över hur omgivningen ser på en. Diskutera gärna kring om de märkt att familj, arbetskamrater eller nära vänner noterat någon förändring hos klienten. Kanske är det så istället att klienten märker att den ser på sin omgivning med andra ögon. Både positiva och mindre positiva. Betona att det är helt normalt och att det fortfarande är okej att behålla sin nyupptäckta andlighet för sig själv. Det som är spännande är att se hur man faktiskt nu ser på livet, sin vardag och sin miljö idag mot för 10 veckor sedan. Det nya sättet att tänka på blir mer och mer naturligt och det skapar en trygghet i att känna att man att man kan börja stå för det nya man är på väg att bli. Härligt är att lyfta att det faktiskt är klienten själv som tillsammans med miljontals andra människor nu väljer att skapa den verklighet den vill ha och leva i. Fint, eller hur?

»Ett bra tecken för att se att man är på väg in i ett förändringsarbete är att reflektera över hur omgivningen ser på en.«

BEJAKA DIN FANTASI

Innan du pratar med din klient om på vilka olika sätt man kan bejaka sin fantasi och sin förmåga att uppmärksamma det vi inte ser, är det såklart bra om du själv praktiserar detta i din egen vardag. Gör övningarna i tidigare inlägg samt de som riktas till dig som blivande coach och utforska ditt eget magiska jag, så blir det trovärdigt när du samtalar om detta med din klient.

Kom ihåg att dina klienter kan både vara helt nybörjare eller ha provat på detta tidigare. Oavsett så brukar det alltid vara lika spännande för alla att diskutera detta ämne.

ATT PRATA OM DRÖMMAR

Egentligen är drömmar det som är minst konstigt och kanske det som de allra flesta ändå känner igen. Alla har säkert någon gång drömt och kommit ihåg, i alla fall delar av drömmen på morgonen. Men inte alla känner till att vi genom våra drömmar får ta del av de processer som pågår i vårt inre  just nu. Drömmar innehåller alltså både en bekräftelse på det och vägledning.

Här kan du höra om din klient har någon återkommande dröm eller kanske har en dröm som hon drömt ganska nyligen. Se om du kan göra en mycket kort och allmän tolkning. Det är då bra om du har lärt dig de vanligaste symolerna som vi tagit upp i tidigare inlägg. Bara det att du kan beskriva att huset, står för personen själv, källaren det undermedvetna och vinden det övermedvetna (andliga) säger så mycket. Att höger är den maskulina delen av oss själva och att vänster står för det feminina. Att transportmedel står för hur vi tar oss fram i livet, vatten står för känslor och så vidare.

Berätta sen om hur man skriver en drömdagbok, att man med tankens kraft och sin intention kan säga att ”I natt ska jag komma ihåg vad jag drömt om”. Uppmana dem att alltid börja skriva (morgonen efter eller mitt i natten, om man vaknar av sin dröm) även om de bara minns fragment av drömmen. Det lossnar ju mer man skriver.

Ta upp för dem om att minnas sina drömmar är en träningssak, som så mycket annat. För den som är intresserrad av kristallers magi och eteriska oljors påverkan kan du ge några passande förslag. Tänk dock på att det är långt ifrån alla som är öppna för detta. Om man har en klient som är gravid eller har en svår kronisk sjukdom ska man inte använda kristaller eller eteriska oljor . Är du det minsta osäker så bolla med någon som har en godkänd utbildning för detta (till exempel mig, Sanne, som både är utbildad kristall- och aromaterapeut)

FÖR DIN KLIENT ATT ARBETA VIDARE MED

Om det var första gången som din klient fick veta mer om drömmar och drömtolkning kanske det som ett första steg räcker med att bara bli mer uppmärksam på sina drömmar och att hon faktiskt drömmer. Har du en mer van klient är en bra övning till nästa gång att faktiskt skriva ner en dröm och försöka tolka den.

Annars kan det räcka med att bara uppmärksamma magin runt oss genom att uppmuntra klieneten att börja lita på tecken, skuggor, tankar, känslor och det den får till sig under till exempel meditation. Allt är magi och genom att bejaka den i sin vardag så blir också vardagen mer magisk.

Självklart uppmuntrar ni klienten att fortsätta med de övningar som ni presenterat i tidigare samtal. Att skapa en daglig rutin kring närvaro och tacksamhet gör att det nya sättet att leva och tänka på implementeras mer och mer.