Att arbeta med sin intention

» Vi förändras som bäst genom de små stegen.«

Att önska eller hoppas att något ska ske är ett vanligt sätt att uttrycka sin intention på. Som barn skrev vi kanske önskelistor inför julen, för att sedan hoppas på att vi skulle få vad vi önskat oss. Om en vänlig vuxen kunde tänka sig att vara ställföreträdande tomte, gick önskningarna kanske till och med i uppfyllelse.

Att skriva önskelistor är på ett plan ett utmärkt sätt att arbeta med sin intention. Om vi vet vad vi vill ha är chansen större att vi får det vi önskar oss. Att hoppas på att det ska ske kan vara samma sak som att släppa taget om sin intention för att låta den utvecklas av sig själv. Att ha tillit.

På ett annat plan kan det vara ett uttryck för att inte riktigt förstå hur mycket vi kan påverka. Att önska och hoppas kan indikera att vi tror att det är upp till någon annan att godkänna och iscensätta vår önskan. Vi har mycket större möjlighet att påverka än så och att så sakteliga inse det, innebär att självvärdet stärks och att känslan av att ha makt över sitt eget liv utvecklas.

Bara att observera vid vilka tillfällen vi använder begreppen önska eller hoppas kan vara en hjälp. Genom att vid de tillfällena i stället säga det mer kraftfulla ”Min intention är” så stärks den egna känslan av inre makt. Vi förändras som bäst genom de små stegen.

TA UT RIKTNINGEN 

Att uttala sin intention är att ta ut den riktning vi vill att något ska röra sig i, att säga ett högt och tydligt JAG VILL. Att skicka i väg önskelistan är att släppa kontrollen med en visshet om att det vi önskar kanske inte är det mest ultimata men att vi litar på att den större intentionen, den vi en gång tog ut för vårt liv på jorden och som styr vår livsresa, vet bättre.

Vi kan inte vara mer än sanna mot det vi upplever, känner och önskar just nu. Att kontrollera vore att tro att vi har all information och att det vi önskar verkligen är det bästa ur ett mer långsiktigt perspektiv. Att våga släppa kontrollen är att vara en magnet för det som passar en allra bäst.