Övningar

»Träna på att själv vara så mycket som möjligt i tacksamhetsenergin «

Genom att själv träna på att så mycket som möjligt vara i tacksamhetsenergin blir detta snart ett sätt för dig att leva. Men vi får inte glömma att vi också bara är vanliga människor med bättre och sämre dagar. Av erfarenhet vet jag att när man mår som sämst är det svårt att hitta det där lilla extra som får en att vända på energin till det positiva igen.

Ta därför för vana att ha kontakt med ditt hjärta en stund/dag. Blunda, ta några djupa andetag och lägg dina händer på hjärtat. Känn dina hjärtslag och känn den kärleksfulla energin som strömmar ut från dig. Ta även emot den villkorslösa kärleken från Universum.

FRÅN TUNGA TILL LÄTTA ENERGIER

Gör en lista på minst 10 saker som du vet får dig att byta fokus från nedstämdhet, oro eller negativitet till att känna ny kraft, energi och glädje. Ha den sen på kylskåpet eller något annat bra ställe för att snabbt och enkelt ta till när du behöver. Det kan vara att lyssna på bra musik (gör om du vill en lista på Spotify), dansa eller en annan aktivitet. Kanske att ringa en god vän eller pyssla med något. Du vet bäst vad du behöver!

SKRIV TRE POSITIVA AFFIRMATIONER

Affirmationen ska formuleras som en mening. Den ska endast innehålla positiva påståenden och gärna saker som du vill uppnå eller se hos dig själv. Det är viktigt att affirmationen formuleras i nutid som om den redan hade hänt. 

Försök att känna och tro på dina affirmationer, det leder till att de får större effekt snabbare. Upprepa dina affirmationer flera gånger per dag. Ju mer desto bättre. Skriv gärna ner dina affirmationer på lappar som du kan ta med dig eller sätt upp dom på synliga platser i ditt hem till exempel på badrumsspegeln eller ytterdörren.

Några exempel kan vara:

Jag älskar och accepterar mig själv precis som jag är.

 – Jag är lugn och trygg och stark.

Jag har styrkan att skapa det liv jag önskar.

Allt gott kommer till mig med lätthet och utan ansträngning.

Och så vidare…Lycka till!

BUSSEN

Denna övning handlar om vår individuella buss som beskriver vårt liv, Vår LivsbussDu väljer hur du vill att den ska se ut, fyller dem med de människor du önskar ha ombord och tar kontrollen över var de är placerade i bussen. 

Fundera sen på vem som kör bussen. Är det du, eller sitter du bara i passagerarsätet? Vilka sitter närmast dig i sätena bakom?  Sitter det några i bussen som du inte vill ha med på din resa längre? Behöver du tvärnita och be dem vänligt att kliva av? Finns det några som borde sitta närmare dig, eller längre bak? Eller i ett släp bakom?

Går bussen lugnt och tryggt mot ett säkert mål eller irrar du omkring på vägarna? Behöver du backa och välja en annan väg?

Hur är stämningen på bussen? Hur känner du dig i din buss? Har du kontrollen? Hur mår själva bussen, hur ser den ut på utsidan och insidan? Är den servad och ompysslad? Den ska gå många mil än

Lycka till med din tankeövning! Skriv gärna ner dina funderingar, eller varför inte rita upp den så det blir visuellt ❤️