Vem är det som manifesterar?

»Vem det är som står i strålkastarljuset?«

Vi består av många olika personer. Det kan vara tydligt bara under en dag. Vi vaknar tunga och ledsna. Vid tolv är vi effektiva och fokuserade. På kvällen är vi kanske fnittriga och lekfulla. Alla dessa aspekter av oss finns, och fler därtill. Det är helt naturligt och genom att förstå och lära känna de olika delarna behöver vi inte definiera deras upplevelser som en sanning för hela vårt jag.

Följande övning är utmärkt till att förstå vem som sköter manifesteringarna i ditt liv. Första gången provar du dig fram och gör dig bekväm med att utföra övningen. Sedan kan du använda den närhelst du undrar vad som pågår och vem det är som står i strålkastarljuset. Vill du bli vägledd kan du lyssna på när Lee guidar dig igenom övningen.

VEM UTTALAR INTENTIONEN

Tänk dig en teaterscen. Om den är stor eller liten kvittar, välj det som gör dig bekväm. Salongen är fortfarande mörk, inga lampor har tänts mer än de som behövs för att du ska känna dig väl till mods.

Du står längst fram på scenen och tar nu några djupa andetag. Känn hur du vänder fokus in i kroppen, till hjärtat. Inom dig finns en gnista av ett tillstånd som är din vägledare, din guide i livet. Det är den känslan du nu kommer att identifiera. Tänk på något som gör dig riktigt lätt om hjärtat, ett tillstånd där du känner dig sann, glad, kreativ, stark, lekfull …

Alla har den gnistan inom sig och om du inte hittar den direkt, var då inte orolig, den kommer. Det är inte mer än en gnista. Du kan ha upplevt den vid olika tillfällen, som när du var med en speciell person, när du utförde en rolig uppgift eller var på en viss plats. Känslan du letar efter är den som säger att ”Ja!!! Så HÄR ska det kännas!!!” I den känslan finns din gnista, den som är din främsta vägledare. Allt som innebär att du kommer åt den gnistan är rätt väg. Det som gör att den försvinner är fel väg.

När du nu står längst fram på scenen och låter den här gnistan vara tydlig, tänds strålkastaren och lyser rakt på dig. Du håller på att manifestera den absolut bästa formen av liv för dig själv, där just den känslan är som starkast.

Nu skiftar du fokus från hjärtat och noterar i stället vart strålkastaren lyser. Är det rakt på dig är allt precis som det ska. Om inte beror det på att en annan del av dig stjäl ljuset, det vill säga sköter manifesteringen.

Försök då att känna efter om det står fler personer på scenen. Det gör det allra troligast. Det kan vara ett litet barn som är väldigt blygt och inte alls vågar stå där och stråla. Det kan vara en arg och mycket trulig tonåring som absolut inte vill. Det kan vara en vuxen del av dig som försöker säga att det aldrig kommer att gå. Och så vidare. Det kan även vara så att en av dina föräldrar eller någon annan viktig person under din uppväxt står där på scenen och vill säga sitt.

Eftersom detta är en övning du kan göra ofta kan antalet personer på scenen skifta över tid.

Det du förstår, när du upplever hur många ni är på scen, är att det inte är konstigt att det inte alltid blir så som du och gnistan i ditt hjärta vill att det ska bli. Andra delar stjäl uppmärksamheten och kanske är deras behov att få igenom sitt, starkare än ditt.

Vad du nu kan göra är att vända dig till den person eller del av dig som verkar vara mest aktiv. Gör det med kärlek och acceptans. Den rösten finns där av en anledning. Låt den tala till punkt, visa att du lyssnar och se efter hand vad som händer. Bara det faktum att du, med ditt hjärta och din gnista, står bredvid gör att den inte längre är ensam om att skicka ut sitt budskap.

Flera scenarier kan utspela sig. Personen kan lösas upp i intet, gå av scenen eller i alla fall backa. Allt är bra. Du har ingen brådska och det får ta den tid det tar. Det som sker är att du gör scenen till din. Vilket i sin tur innebär att dina manifestationer – det du vill ska ske – blir klara och tydliga.

På scenen

med Lee Seger med musik av Elsa Esmeralda Hedberg