Yttre och inre vägledning

»Det enda som krävs är lite nyfikenhet och en vilja att tänka aningen abstrakt

Den yttre vägledningen kan se ut på många sätt och för att kunna uppfatta den behöver man vara road av att leta tecken och av att tolka dem. Den inre vägledningen styrs både av hur vi känslomässigt uppfattar det som sker och information som kommer till oss i drömmar och meditation. Även dessa behöver oftast tolkas.

Alla kan förstå och tolka sin vägledning. Precis varenda en av oss har exakt den form av medialitet som krävs. Eftersom vi utgår från att antingen livet eller våra vägledare vill oss väl så kan vi också utgå från att ingen hade skickat information på ett språk vi inte har någon möjlighet att förstå. Det enda som krävs är lite nyfikenhet och en vilja att tänka aningen abstrakt.

Om man mediterar mycket, lägger kort och är van att följa sin vägledning – då är kanske vägledningen inte så högljudd utan innefattar snarare små dagliga hintar. Om man däremot aldrig tar vägledning i beaktande eller om det är något man absolut inte vill se – då ser de till att vi verkligen inte missar den. En diskret vink om att en viss aktivitet är något vi inte borde göra just nu kan förvandlas till en stukad fot.

Magin i livet ligger i att vara nyfiken och att söka efter det som döljer sig bakom det vardagliga. Ett förhållningssätt som inte bara gagnar oss utan också gör livet roligare.