Välj en sida

Steg 4 – Jag hittar min plats

Välkommen till steg fyra som är ett av våra favoritsteg. Att hitta sitt inre rum, och att verkligen använda det är så himla roligt. Det är liksom där allting händer, och det är även utifrån den platsen som världen växer och förändras. När man hittat sin plats har man tillgång till nästan alla verktyg livet kan behöva. Nästa steg kommer om två veckor. Lycka till!

Inre rum

Inre rum

Precis som naturen alltid finns där, redo för våra blickar och vår beundran – finns vårt inre där för oss, tålmodigt och kärleksfullt väntandes.

Läs mer

Andlig integritet

Andlig integritet

Ett eget inre utrymme behöver till en början även ett eget yttre, fysiskt utrymme. En plats där vi kan vara i fred, där vi inte behöver försvara oss och där vi kan omge oss med precis de saker som vi känner ett behov av.

Läs mer

Ett altare

Ett altare

Att använda altare är säkert en företeelse som är lika gammal som människan. Lika säkert är att det har fyllt olika funktioner vid olika tider.

Läs mer

Journaler

Journaler

Att skriva dagbok är i allra högsta grad ett sätt att skapa sig ett inre rum. Det händer mycket med oss när vi skriver.

Läs mer

Orakelkort

Orakelkort

Orakelkort är ett samlingsnamn för kort som hjälper oss att förstå mer om oss själva. Det är kortlekar med eller utan tillhörande böcker som förklarar korten.

Läs mer

Meditation

Meditation

Ytterligare ett sätt att skapa ett inre rum är att meditera. Att meditera innebär att man sitter i stillhet och vänder fokus inåt i stället för utåt.

Läs mer

Dagliga rutiner

Dagliga rutiner

Nu har du läst, funderat och provat på flera olika möjliga rutiner. Kanske har inget av detta varit nytt, kanske är det enbart nyheter - oavsett så vill vi föreslå att du bestämmer dig för ett par nya rutiner.

Läs mer

Sammanfattning

Sammanfattning

Den andliga integriteten, glädjen av att ha ett altare och förståelsen av vad som händer när vi skriver och den fina rutinen av att meditera når alla på något plan.

Läs mer

Samtalet

Samtalet

Det här steget handlar om hur du visar på idén om att en plats att vila på, samla sig, stilla sig och få vara andlig utan insyn på, är möjlig.

Läs mer